Het zelfstandig bestrijden van wespen
Wespen zijn hele nuttige dieren in de natuur, in huis zijn ze bij de meeste mensen echter niet welkom. Veel mensen zijn bang voor de insecten omdat ze pijnlijk kunnen steken. Wanneer er dan wel wespen in huis zijn willen de meeste deze er dan ook zo snel mogelijk uit hebben. Voor het verwijderen van een wespennest zijn er twee opties: zelf de wespen bestrijden of gebruik maken van de ongediertebestrijding.

Zelf verwijderen
Het zelf verwijderen van een wespennest is in principe mogelijk, wanneer u de juiste middelen hiervoor heeft. De belangrijkste reden om het niet te doen is het risico. Bij het zelfstandig verwijderen van een nest loopt u namelijk het risico op meerdere steken. Dit omdat de wespen zich bedreigd zullen voelen waardoor ze in de aanval gaan. Veel wespensteken kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het is verstandig om u eerst hierover te laten informeren voordat u met deze lastige klus begint.

De ongediertebestrijding
Bij de ongediertebestrijding werken mensen die speciaal getraind zijn om wespen te bestrijden en om wespennesten te verwijderen. Het is voor de meeste mensen het meest efficiënt om dan ook gebruik te maken van de ongediertebestrijding. U loopt ieder geval geen risico en u weet zeker dat het wespennest goed en zorgvuldig wordt verwijderd. Het kan ook zijn dat het wespennest op een lastige plek zit waardoor het nog lastiger zou zijn om het zelf te verwijderen. Voor het nest kan worden verwijderd, moeten de wespen eerst dood zijn. De bestrijders weten precies hoe zij dit het beste aan kunnen pakken.

Voorzorgsmaatregelen
Als bestrijding kunt u ook voorzorgsmaatregelen nemen. Hierdoor kunt u zorgen dat er geen plagen of nesten in uw huis komen. De ongediertebestrijding kan u hierin ook adviseren.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:
> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?