In Nederland zijn veel wespen, vandaar ook dat veel mensen wel eens een wespensteek hebben gehad of er mee in aanraking zijn gekomen. Wespen komen vaak af op zoetigheden zoals limonade, wanneer mensen bijvoorbeeld op dat moment naar de wespen gaan slaan of in paniek raken voelt de wesp zich aangevallen. In sommige gevallen zal de wesp dan gaan steken.

De wespensteek

Wanneer wespen zich dus aangevallen voelen of wanneer zij in het nauw komen kunnen zij overgaan tot steken. Wespen kunnen zelfs meerdere malen steken, dat komt omdat hun angels geen ‘weerhaakjes’ hebben. Wanneer u of iemand anders wordt gestoken door een wesp zal degene een stekende en branderige pijn voelen. De huid rondom de steek zal in veel gevallen dik en rood worden. Binnen enkele uren zullen vrijwel alle klachten verholpen zijn.

Wat te doen bij een wespensteek?

Wat u het beste kunt doen na een wespensteek verschilt per situatie. Wanneer u allergisch bent kunnen er namelijk vrij heftige gevolgen optreden. Wanneer u niet allergisch bent kunt u de plaats van de steek het beste koelen met bijvoorbeeld natte doeken. Het is belangrijk dat u niet krabt of wrijft op de plek. Wanneer de pijn heftig is of blijft branden kunt u er een pijnstillende crème opsmeren. Bij een steek in de mond of in de keelholte moet u gelijk naar de dokter. Wanneer u allergisch bent en een heftige reactie ziet optreden dan is het ook aan te raden om direct een dokter te bezoeken.

Wespensteken voorkomen

Nog beter is het natuurlijk om wespensteken te voorkomen. Hiervoor kunt u rekening houden met verschillende elementen. Allereerst is het belangrijk om niet naar wespen te slaan. Wanneer u in de zomer buiten zit kunt u ook overwegen om bijvoorbeeld geen zoete of alcoholhoudende drankjes te drinken. Ruim afval van zoetigheden ook direct op zodat dit geen wespen meer aantrekt.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?