WespenoverlastWespen kunnen voor veel overlast zorgen, met name in de laatste maanden van de zomer. Dat komt omdat er dan de meeste wespen zijn. De larven zijn dan namelijk groot en al deze insecten zijn op zoek naar voedsel en zoetigheid. Daarom gaan ze extra fanatiek af op voedsel en drinken. En kan dit bij veel huizen en campings overlast veroorzaken.

Een wespensteek

Veel mensen zijn bang van wespen omdat ze niet graag gestoken willen worden, logisch. Een wespensteek kan pijnlijk zijn en voor mensen met een allergie kan het zelfs gevaarlijk zijn. Ook wespensteken in bijvoorbeeld de mond of in de keelholte zijn erg gevaarlijk, in zo een geval moet u direct naar de dokter. In de meeste situaties is de pijn van een wespensteek na een aantal uren geheel weg.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer er in uw buurt veel wespen zijn, dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen om wespensteken te voorkomen. De eerste tip is om geen parfum te gebruiken, de geur hiervan kan wespen aantrekken. Probeer, wanneer een wesp dichtbij komt, niet naar het insect te gaan slaan. Wanneer u dat wel doet dan kan het diertje in paniek raken en gaan steken. Dek voedsel en drinken zoveel mogelijk af met deksels en zorg dat er niet te veel op tafel staat.

Bestrijden

Bij heftige wespenoverlast kan het zijn dat er een nest zit. Het kan dan nodig zijn om de nesten te bestrijden, zeker wanneer het nest bijvoorbeeld in uw huis zit. Nesten kunnen het beste worden bestreden door een ongediertebestrijder. Zij kunnen snel, professioneel en goed de wespen bestrijden. Allereerst moeten de wespen zelf worden bestreden, wanneer dat is gebeurt, kan het nest vrijwel zonder gevaar worden bestreden. Zo kan de wespenoverlast worden verminderd of zelfs helemaal weg gaan.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?