WespenbestrijderLast van wespen? Vervelend! Gelukkig zijn er veel manieren om overlast te voorkomen of te verwijderen. Een enkele wesp daar heeft bijna iedereen wel eens last van. Wanneer uw hele huis of tuin echter vol zit met wespen is de kans groot dat het nest ergens in de buurt is. De beste oplossing is dan om het nest te (laten) verwijderen.

Zelf aan de gang

Allereerst zou u er voor kunnen kiezen om het nest zelf te verwijderen. Dit is vaak wel erg lastig aangezien meestal niet precies bekend is waar het nest zit. Ook brengt het de nodige gevaren met zich mee en kost het flink wat moeite voor alle benodigde middelen in huis zijn om de diertjes succesvol te bestrijden.

De wespenbestrijder

In Nederland zijn gelukkig ook ongediertebestrijders en wespenbestrijders. Vaak kan er op korte termijn een afspraak worden gemaakt. De bestrijder zal dan langs komen en hij/zij kan de situatie inschatten. Wanneer het probleem niet te lastig ligt kan het nest vaak direct verwijderd worden. Het kan ook zijn dat het een ingewikkelder probleem is waar andere maatregelen voor nodig zijn.

Bestrijdingsmiddel

Om te beginnen zal de bestrijder op vakkundige wijze bestrijdingsmiddel gebruiken. Door dit middel zullen de wespen dood gaan. In principe is dan het meeste gevaar geweken. Hij kan voor u ook het nest verder verwijderen. Wanneer het nest op een gemakkelijke plek is gemaakt is dit vrij gemakkelijk. Wanneer het nest op een lastigere plek zit, bijvoorbeeld onder dakpannen of in de spouwmuren, dan zal het ook een lastigere klus zijn. De wespenbestrijder zal hier in de meeste gevallen wel raad mee weten.

Preventieve maatregelen

Een bestrijder heeft voldoende kennis en middelen om preventieve maatregelen te treffen. Het kan voorkomen dat er vaker wespennesten worden gebouwd bij uw woning. Mocht er hetzelfde seizoen op dezelfde plaats nog een nest worden gebouwd dan zal de bestrijder deze in de meeste gevallen zonder extra kosten verwijderen.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijders vergelijken?