Wespen zijn ondanks dat ze voor veel mensen hinderlijk zijn, toch erg nuttige insecten. Ze bestrijden namelijk andere insecten om die aan de larven te voeren. Wanneer er dus geen wespen zouden zijn, dan zouden er meer andere insecten zijn. Toch wil niemand een wespennest in de schuur, in de tuin of zelfs in huis. Wanneer ze daar wel zitten is het nodig om de wespen te bestrijden.

Wespennesten

Wespen bouwen hun nesten vaak op beschutte plaatsen. Bijvoorbeeld onder de grond, op een zolder, onder het dak of in schuren. Het kan dus maar zo zijn dat hun nest gebouwd wordt binnen in uw huis of in de omgeving van uw huis. Wespen kunnen pijnlijk steken, zeker wanneer zij zich bedreigd voelen zullen zij dit snel gaan doen. Voor veel mensen gebeurt er verder niets als zij worden gestoken. Voor mensen die allergisch zijn voor wespen, kan een wespensteek echter wel gevaarlijk zijn.

Hoe bestrijden?

Logisch dat u wilt voorkomen dat er een nest komt in uw huis of dat u het nest in uw huis wilt verwijderen. Er zijn veel producten verkrijgbaar, denk aan bestrijdingsmiddelen, poeder en wespenverdelgers. Deze producten kunnen helpen, echter werkt dit in sommige gevallen niet voldoende om een heel nest te verwijderen. Het kan ook zijn dat u helemaal niet weet waar het net zich bevindt. Het verwijderen van een wespennest vraagt dan een andere en effectievere aanpak.

U kunt er voor kiezen om zelf producten aan te schaffen om de wespen in huis of net buiten het huis te bestrijden. Het is vaak alleen moeilijk om in te schatten welk product het meest geschikt is en op welke plaatsen het bestrijdingsmiddel moet worden aangebracht. Ongediertebestrijders weten dit vaak wel direct, zij kunnen de wespen dan ook effectiever bestrijden waardoor u weer van uw zomer kunt genieten!

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?