Wesp op plantWespen zijn hele nuttige insecten in de vrije natuur. In de omgeving van mensen worden zij echter vaak gezien als lastig en eng. Veel mensen zijn bang voor de wespen. Door het lezen van dit artikel kunt u meer leren over de verspreiding en over de levenscyclus van de insecten. Ook kunt u hier tips vinden voor het bestrijden.

Het verspreiden

Wespen hebben een kort leven, ze leven namelijk maar één jaar. Na dat jaar gaan ze dood. Alleen de koningin overleeft de winter. Zij bouwt in het voorjaar van het jaar erna weer een nest voor de nieuwe larven en wespen. De larven groeien erg snel door het dierlijke voedsel wat zij eten. De volwassen wespen gaan vervolgens plantaardig voedsel eten. Wanneer veel larven wespen volwassen zijn geworden komt er een tekort aan plantaardig voedsel waardoor de insecten op zoek gaan naar andere zoetigheden. Zoals bijvoorbeeld limonade of andere zoete dranken.

De levenscyclus

Zoals net al beschreven leeft de wesp slechts één jaar voordat ze in de winter doodvriezen. Wanneer de winter erg zacht is kan het zijn dat wespen de winter overleven waardoor er het jaar erop veel wespen zijn. Het verschil tussen werkers en koninginnen zit in de eitjes. Bevruchte eitjes worden koninginnen en onbevruchte eitjes worden mannetjes. De koninginnenlarven krijgen vervolgens extra hormoonrijk voedsel, hierdoor ontstaan weer nieuwe koninginnen.

Bestrijden

Mensen kunnen veel last krijgen van wespen of wespennesten. Niemand zit te wachten op een nest in het dak of op een andere plaats in of rondom het huis. Het is echter zeer sterk af te raden om zelf een nest te gaan verwijderen. Wespen voelen zich dan aangevallen en zullen dan gaan steken. Zoek daarom altijd contact met de ongediertebestrijding, zij zullen op een veilige manier het wespennest snel voor u verwijderen.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?