Close up wespU weet vast hoe ze er uit zien en u heeft ze vast wel eens zien vliegen: de wespen. Het zijn insecten en het lichaampje bestaat uit de kop, het borststuk en het achterlijf. In totaal heeft het insect 6 pootjes en vleugels.

Alles om te weten

In Nederland komen deze diertjes veel voor, daarom is het goed om wat meer informatie te hebben. Het diertje heeft een angel, met deze angel kan het meerdere keren steken. Om het hele lichaampje heen zit een bepaalde stof. Daardoor wordt het diertje beschermt tegen uitdroging. Het insect heeft geen botten, wel veel spieren. Andere insecten, zoals bromvliegen, worden gebruikt als voedsel voor de larven. Er zijn veel verschillende soorten van dit insect. Dit zijn allemaal verschillende ‘families’. Zo zijn er de plooiwespen, galwespen, sluipwespen en ga zo maar door.

Steken voorkomen

Veel mensen zijn bang of allergisch voor een wespensteek. Dat komt omdat de steek pijnlijk kan zijn door het gif wat er in het wondje wordt gestoken door het insect. Mensen die hier allergisch voor zijn moeten heel voorzichtig zijn in de buurt van deze insecten. Om steken te voorkomen moet u ieder geval niet slaan richting het diertje. Probeer ook geen zoete of alcoholhoudende drankjes te drinken waar wespen in de buurt zijn.

Al gestoken?

Wanneer u gestoken wordt door een wesp kunt u een aantal dingen doen. Door middel van koeling kan de pijn of het vervelende gevoel snel wegtrekken. Bij veel pijn kan een pijnstillende crème helpen. Wrijf of krab niet op de plek, hierdoor zal de pijn verergeren. Bij een allergische reactie is het aan te raden om naar de dokter te gaan.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?