Wesp op bloemWespen zijn veel geziene insecten, met name in de late zomer. Dit artikel kan u meer inzicht geven in de leefwijze van de wespen en geeft u informatie over hoe u de wespen kan bestrijden bij overlast.

Leefwijze

Er zijn veel soorten wespen, per soort kan er een andere leefwijze van toepassing zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld de grondwespen die alleen leven. De meest voorkomende wespensoort in Nederland en België is de gewone wesp. Dit diertje is te herkennen aan de zwart met gele kleur. Dit soort leeft in een groot ‘volk’ of ‘kolonie’. In april begint de koningin met het nest, zij is dan alleen. Het nest maakt zij op een hele bijzonder manier. Ze kauwt namelijk op het hout van schuttingen, tuinmeubelen en dergelijke. Dit mengt ze samen met haar speeksel en vormt een papje waarvan het nest wordt gemaakt. Het nest ziet er vaak uit als een wit balletje met een gat aan de onderkant.

Het volk

Wanneer het nest klaar is en de larfjes er zijn wordt het volk steeds groter. De larven eten dierlijk voedsel zoals bromvliegen waardoor zij steeds verder groeien. De volwassen wesp eet plantaardig voedsel. Aan het einde van de zomer ontstaat er een tekort aan plantaardig voedsel doordat steeds meer wespen volwassen geworden zijn. Dit is het moment dan ook dat de mensen meer last krijgen van de wespen.

Wat te doen aan wespen?

Wespen kunnen pijnlijk steken, zeker wanneer u allergisch bent voor wespensteken moet u hier erg mee uitkijken. Het beste kunt u proberen uit de buurt te blijven van deze diertjes. Wanneer er in of bij uw huis een wespennest zit wordt u daar waarschijnlijk niet blij van. Het is echter niet verstandig om dit wespennest zelf te verwijderen, dat kan levensgevaarlijk zijn. Het beste kunt u hiervoor de ongediertebestrijding bellen. Zij zullen u snel van het wespennest afhelpen.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?