BesjesHet kan zijn dat u veel last hebt van wespen. Dit is vaak erg vervelend. Gelukkig zijn er allerlei dingen die er aan gedaan kunnen worden. Allereerst gaat dit artikel in op waar de wespen leven, daarna kunt u tips vinden voor het bestrijden van deze diertjes.

Waar leven wespen

Wespen komen voor in heel veel werelddelen. Voornamelijk op het noordelijk halfrond zijn het veel geziene insecten. Denk daarbij aan Europa, Noord-Amerika en bepaalde delen van Azië. De gewone wesp is het meest voorkomende soort in Nederland. Dit soort is te herkennen aan de kleuren zwart en geel. Vrijwel iedereen kan last hebben van de wespen, zeker na een zachte winter kunnen er veel wespen zijn. Toch wordt het nog vervelender wanneer de wespen hun nesten bouwen in uw tuin of zelfs in uw huis.

Wespen zoeken vaak een beschutte plaats voor hun nest. Denk aan in de grond, in dakgoten of in spouwmuren op zolder. Het veroorzaakt vaak veel overlast en het kan zelfs gevaarlijk zijn wanneer het nest in of bij uw huis is. Rustig in de tuin wat eten of drinken is er dan ook niet meer bij.

Wat moet u doen?

Wespen maken veel mensen bang, mensen zijn bang voor de steken en voelen zich helemaal niet op hun gemak met een insect om zich heen. Toch is het allereerst belangrijk om rustig te blijven. Ga niet om uzelf heen slaan en probeer niet in paniek te raken. Wanneer u een wespennest in huis of ergens rondom uw huis hebt is het wel zo fijn om deze zo snel mogelijk verwijderd te hebben. Het is sterk af te raden om dit zelf te gaan doen. Wespen voelen zich namelijk snel aangevallen, wanneer zij zich aangevallen voelen zullen zij al snel gaan steken. Wanneer de wespen dan ook in grote getale zijn kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Treedt dus altijd in contact met de ongediertebestrijding.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?