Wespennest in de grondEen bijzonder soort wesp is de graafwesp. Het uiterlijk van dit diertje is wel ongeveer gelijk aan de gewone wesp. De kleur zwart overheerst en op het lijfje zijn gele kringen en/of strepen te zien. Ook bestaat het insect gewoon uit 3 delen: de kop, het borstlijfje en het achterlijfje. Het formaat is ook ongeveer gelijk. Omdat dit soort zoveel lijkt op het gewone soort worden ze ook vaak door elkaar gehaald.

De graafwesp

Waar de gewone wesp vaak leeft in een grote kolonie, leeft de graafwesp solitair. Wel komt dit soort in een grote groep bij elkaar om te nestelen. De nesten van dit soort wesp worden gemaakt in zandgrond of in bijvoorbeeld holle stammen of stengels. Deze nesten worden altijd gemaakt met één ingang en één uitgang. Vaak zijn dit solitaire wespennesten. Van dit soort wespen zult u over het algemeen weinig last hebben. In tegenstelling tot de gewone wesp, steekt deze wespensoort niet.

De levenswijze

Zoals zojuist al beschreven zijn het solitaire diertjes die op zichzelf leven. De vrouwtjes bouwen de nesten en door middel van de angel worden prooien gevangen en naar het nestje gebracht. Het vrouwtje doet al dit werk dus alleen. Wel leven ze vaak bij elkaar in de buurt, het kan dus zijn dat er in een geschikte zandgrond meerdere nestjes van dit soort zitten.

Last van een nest?

Het kan zijn dat u een nest heeft in uw tuin of op een andere plaats die u niet prettig vindt. Dan kunt u er voor kiezen om de ongediertebestrijding te bellen en er zo voor te zorgen dat de overlast verdwijnt. Ook al steken de diertjes over het algemeen niet, toch is het niet aan te raden om dit zelf te gaan doen in verband met eventuele gevaarlijke situaties.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?