Wespen in nestDe wesp die iedereen kent is de Vespula Vulgaris. Dit soort komt met name voor in Nederland en België. Het diertje kan 17 tot 20 mm lang worden en is gekleurd in de bekende wespenkleuren geel en zwart. De diertjes bestaan uit 3 delen, namelijk: de kop, het borstlijfje en het achterlijfje. De insecten hebben geen botten, wel hebben wel veel spieren. Andere delen van het insect zijn: de voelspriet, het hart, de maag, de krop en het buikmergzenuwstelsel.

De leefwijze

De diertjes leven in een papieren nest, gemaakt van houtvezels. Het nestje wordt vaak net onder de grond gebouwd. De wesp leeft voornamelijk op het noordelijke halfrond. In Europa dus maar ook in bijvoorbeeld Noord-Afrika. De diertjes leven van zowel plantaardige als dierlijke producten. Met name de larven eten dierlijke producten.

Wespen in huis

Het komt in Nederland en in België regelmatig voor dat de insecten het huis binnen dringen. Eén diertje komt weleens in vrijwel elk huis voor, wanneer het er echter heel veel zijn is dat vaak het gevolg van een wespennest in de constructie van het huis. Vaak gaan ze zelf op weg naar buiten en mislukt dit. Omdat ze binnenin een woning vaak niet voldoende voedsel kunnen vinden, worden ze sloom en zullen ze traag rondvliegen.

Voor het nest verwijdert kan worden moet het nest eerst gevonden worden. Dit is vaak lastig omdat het vaak in het dak of op een andere lastig te bereiken plek is. Gelukkig zijn er bedrijven in Nederland die de insecten in huis bestrijden en er voor zorgen dat de nesten weg worden gehaald. Dit is iets wat absoluut niet aan te raden is om zelf te doen. Dit omdat het erg gevaarlijk kan zijn om het nest te verwijderen.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?