Wespen kom je in de zomermaanden vaak overal tegen. Mensen kunnen veel overlast ervaren van deze insecten. Er kan ook sprake zijn van een wespennest op een bepaalde plaats in uw huis of ergens in de buurt. Enige bestrijding is dan vaak wel nodig.

Bestrijdingsmiddelen

Er zijn veel verschillende bestrijdingsmiddelen. Van veel middelen is de werking echter niet geheel bewezen of is het slechts van korte duur. Wanneer het gaat om af en toe een enkele wesp, dan kan een bekertje met limonade op enige afstand werken. De wespen zullen dan richting dat bekertje gaan waardoor u rustig buiten kunt zitten. Dit is echter geen oplossing tegen een wespennest.

Gebruik maken van de professional

Er zijn veel professionals beschikbaar die over alle kennis en middelen beschikken om het wespenprobleem aan te pakken. Zij maken gebruik van de juiste middelen die passen bij uw situatie. Elke situatie vraagt namelijk om een eigen aanpak. Het kan zijn dat er hele drastische maatregelen nodig zijn. Wanneer u te maken heeft met een wespennest, zullen de wespen van het nest in de meeste gevallen gedood worden. Daarna kan het nest pas verwijderd worden.

Het bestrijden van meerdere wespen of van een wespenplaag kunt u beter niet zelf doen. Dat omdat er een groot risico bestaat op meervoudige steken. Dit kan gevaarlijk zijn en u zou er goed ziek van kunnen worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Door gebruik te maken van een professional weet u zeker dat de bestrijding goed en vakkundig gebeurt. Ook hoeft u zelf niet op zoek naar de juiste middelen en loopt u zelf geen gevaar.

Preventieve middelen

Een professional zou u ook gelijk kunnen adviseren over preventieve middelen. Hierdoor kan er voorkomen worden dat er in uw huis weer nesten worden gebouwd of dat u weer te maken zou krijgen met een wespenoverlast.

Meerdere wespenbestrijders vergelijken?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Vraag met onze offerte service een kostenoverzicht op en krijg een overzicht van de totale kosten voor het bestrijden van wespen. Gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

> Wespen
> Soorten wespen
> Kenmerken
> Wespen bestrijden
> Wespennest verwijderen
> Wespenbestrijder
> Wespenbestrijders vergelijken?